×

Keuzehulp

Keuzehulp selectie van elektrische boiler.

De benodigde capaciteit van een elektrische boiler is afhankelijk van de situatie. De algemene regel is 25 liter per persoon, maar houd er rekening mee dat een douche tussen de 20 en 40 liter kan oplopen tot 100 a 120 liter voor een bad.

Globaal, als iedereen douches neemt en zijn of haar handen wast met koud water, en je hebt een vaatwasser, zou 25 liter per persoon voldoende moeten zijn. Aan de andere kant, als iedereen een bad neemt en om de 5 minuten handen zijn of haar handen wast met warm water en vaak de vaatwasser laat draaien zal 25 liter per persoon niet voldoende zijn. Bekijk bij de aanschaf van een elektrische boiler dus goed wat uw warmwaterverbruik is.

BEREKEN DE CAPACITEIT VAN UW ELEKTRISCHE BOILER.
De volgende rekensom word toegepast:

Aantal bewoners in woning Capaciteit

1 volwassene 30 liter elektrische boiler

1 volwassene en 1 kind 50 liter elektrische boiler

2 volwassenen 50 liter elektrische boiler

2 volwassenen en 1 kind 80 liter elektrische boiler

2 volwassenen en 2 kinderen 100 liter elektrische boiler

2 volwassenen en 3 kinderen 120 liter elektrische boiler

2 volwassenen en 4 kinderen 120 liter elektrische boiler

Gebruik bovenstaande tabel voor de keuze van uw elektrische boiler of, voor als u een exacte berekening wil maken, kunt u ook de volgende berekening gebruiken:

Het water dat u daadwerkelijk gebruikt, is ongeveer 40 ° C, terwijl het water in de boiler zelf ongeveer 65 ° C is. Koud water wordt gemengd met het warme water van de elektrische boiler om de gewenste temperatuur te bereiken. Om de werkelijke hoeveelheid verbruikt warm water te vinden, deelt u het dagelijkse verbruik door 1.8.

U dient echter wel rekening te houden met enige opwarmtijd.